Zookoutek ZŠ Jílové u Prahy

Komenského 365, Jílové u Prahy, 254 01
241 951 210, 241 950 412
ludvikova@zsjilove.cz

Zookoutek ve školním roce 2012/2013

26.10.2014 07:13

Otevřením ZOO koutku byla uskutečněna myšlenka umožnit žákům pečovat a pozorovat zvířata přímo ve škole. Škole byla darována zvířata z řádu Ptáci: 3 papoušci vlnkovaní, 2 korely chocholaté, 2 rýžovníci šedí, z řádu Savci: 2 králíci domácí, 1 králík domácí zakrslý, 2 morčata domácí, 2 křečci džungarští a 1 křeček Roborovského, zástupci Hmyzu: pakobylka indická, cvrček banánový a zástupce Plžů: oblovka obrovská.

Měli jsme velkou radost z mláďat křečků džungarských (celkem tři vrhy) a obrovského množství nových pakobylek a vajíček oblovky obrovské.

 

Kde jsou mláďata?

Jeden křeček, oblovky a nová želva  přinášejí radost žákům I. stupně, kteří je přijali k sobě do tříd. Všechna mláďata křečků, pakobylek a oblovek našla svůj nový domov u žáků naší školy.

Vajíčka oblovek jsou pravidelně zasílány do ZOO Praha, kde slouží jako nenahraditelná vzácná potrava pro čápa zejozoba.

Dva králíci, vyrostlí v ZOO koutku, dělají radost dětem v ZOO Praha – ve volné voliéře u dětského vláčku.

 

Poděkování

Velké poděkování patří všem žákům, kteří po celý školní rok pečovali o zvířata v ZOO koutku, pomáhali při úklidu, krmení a péči o zvířata během svátků.

Velké poděkování patří paní ředitelce, všem učitelům, paní uklízečkám, panu školníkovi, školní jídelně a v neposlední řadě rodičům žáků, kteří podporovali činnost ZOO koutku.

Děkujeme paní Záhorové, panu Žohovi a paní zástupkyni Mullerové za cenné odborné rady k chovu zvířat.

 

Pomoc ZOOkoutku

Uvítáme jakékoliv dary pro činnost ZOOkoutku, jak ve formě finanční podpory, tak i ve formě suchého krmení pro zvířata, akvária, klece či jiného příslušenství pro chov, které už doma nepotřebujete.